Go Back   Rotary Car Club > Tech Discussion > RX-7 2nd Gen Specific (1986-92)

RX-7 2nd Gen Specific (1986-92) RX-7 1986-92 Discussion including performance modifications and technical support sections.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-12-2018, 05:02 AM   #1
RETed
RCC Addict
 
Join Date: Mar 2008
Location: Honolulu, Hawaii USA
iTrader: (1)
Posts: 1,805
Rep Power: 13
RETed will become famous soon enough
Default Change out your stock intercooler hose(s)

When it rains, it pours...

After rebuilding my turbo, I was disappointed that it made no boost!
Turning the Rotating Assembly was rather stiff, so I thought the RA just seized from too little clearance, or I used too much Loctite green.

Boy, was I relieved it was a leaking intercooler hose...



The part is 30+ years old.
I used a rather strong t-bolt clamp that caused the tear.
The car used to see boost up to 15psi (via a boost controller).
The car regularly sees 10psi of boost for the past several years...until this happened.
I guess I can't blame the hose for failing...

I've replaced it with an eBay find, silicone unit.
Since this is an early Zenki model, I did pick up a 2" to 1.75" 90-degree hose which fit everything fine.

I really should get the FMIC up and running... :P


-Ted
__________________
reted_2000@yahoo.com
Technical Advisor
FC3S Pro
http://fc3spro.com/



Quote:
Originally Posted by TitaniumTT View Post
because you're only as good as your backup
RETed is offline   Reply With Quote
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hosted by www.GotPlacement.com
Ad Management by RedTyger